UV BASKI

UV BASKI

UV BASKI NEDİR?

Ultraviole baskı tekniği olarak bilinen kısaca UV baskı olarak adlandırılan baskı çeşididir.  Güneş ışığı ve benzeri yoğunluktaki ışınlara karşı mukavemet göstermesi, baskı yapılan çalışmanın çok kısa sürede kuruması için UV baskı tekniği geliştirilmiştir.  Uv baskı tekniği sayesinde kurutma süresi 1sn'den daha az bir süreye inmesi sağlanmıştır.  UV baskı tekniği sayesinde baskı yapılan çalışma güneş ışını gibi yoğun ışınlara karşı solma ve benzeri durumlar ortadan kaldırılmıştır.Su ve benzeri sıvı malzemelere yüksek oranda dayanıklıdır.

Basit bir anlatımla mürekkep yüzeye uygulanır ve anında UV ışıklar vasıtasıyla anında kurutulur/sabitlenir. UV mürekkeplerde çok az veya hemen hemen hiç  solvent (Uçucu Organik Bileşimler) bulunmaz.Çevre kirliliğine etkisi olmamasından dolayı kullanımına olan ilgi artarak devam etmektedir. Kullanılan boyaların hızlı kuruma özelliği sebebi ile görsellerin renkleri malzeme üzerinde daha derin ve canlı bir gözükmektedir.

CAM ÜZERİNE UV BASKI NASIL YAPILIR?

Camın yapısında kökten gelen bir doğallık ve sadelik bulunmaktadır. Bu tecrübeli bir tasarımcının elinde sanatsal bir şekilde renklendirildiğinde ortaya şahane sonuçlar çıkar. Hepimizin televizyonlarda izlediği ödül törenlerinde verilen plaketler, sevgililer gününde hediye edilen cam tablolar, duvara asabileceğiniz renklendirilmiş cam dekorasyon ürünleri gibi birçok üründe cam üzerine uv baskı kullanılır. Yazılan çoğu üründe kalite ve baskı detayı ön plandadır.

Dış mekan ve iç dekorasyonda kullanılacak camlar da farklı kullanım amaçları bulunduğundan cam üzerine yapılacak baskı en üst kalitede olmalıdır. Cam uv baskı yöntemi ile bu sorunlar aşılmış, uzun vadede rengini kaybetmeyen ve silik bir hale gelmeyen detaylı baskılar sonunda elde edilmiştir. Dekorasyon firmaları ve mimarların projelerinde baskılı cam ürünleri kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır.

Özellikle duvar dekorasyon ürünlerinde kullanılan cam tablolarda ters baskı sistemi kullanılmaktadır.Cam yüzeye ileri  teknoloji uv baskı makinaları ile görseller ters olarak basılmakta ve üzeri özel koruyucu cam boyası ile kapatılmaktadır.Bu sayede uv boyaları ile basılan görsel cam ile koruma boyası arasında kalmakta ve hava ile teması kesilmektedir.Camın ön yüzeyinden görseller camın parlaklığı sayesinde uzun süre canlılığını ve detaylarını korumaktadır.Camın hijyenik bir malzeme olmasından dolayı istendiği gibi silinip temizlenebilmektedir.

Eğer derin hatıralar barındıran bir fotoğrafınızı standart ahşap çevçeveli ve kağıttan fotoğraflar yerine daha ilginç ve yaratıcı yöntemlerle duvarınıza asmak istiyorsanız cam tablo seçeneklerine göz gezdirmeniz sizin için mükemmel bir seçim olur. Sıradanlığın dışına çıkılıp kullanıcıların cam ürünleri ev ve ofis dekorasyonunda kullanmaları halinde yaşam alanlarının havasının nasıl değiştiğini göreceklerdir.

Aynı zamanda tabiata hiçbir zararı olmayan cam uv baskı ürünleri geleceğimizede bir yatırım yapmamızı sağlıyor. Çocuklarımıza bırakacağımız doğayı bir nebze olsun korumak için çevreci ürünler tercih etmek biz yetişkinlerin yegane görevi. Cam maddesel olarak doğayla bütün bir halde olduğundan üzerine yapılacak baskıda bunu sağladığında toplamda sadece baskı tekniği değil elimize geçecek final üründe çevreci bir hal alıyor. Tüm bu avantajlarının yanında kalitesini de uzun yıllar koruyarak yeni üretim gerekliliğini ortadan kaldırıyor ve çevreye yararını ikiye katlıyor.

Haberler

RSS

YAŞAM ALANLARINIZIN RENK UYUMU

Srd Concept

Dekorasyonda en çok önem verilmesi gereken konulardan birisi, renk uyumları... En güzel mobilyaları alıp; en trend aksesuarları kullansan bile renk uyumunu yakalamadığında tam bir fiyasko...

DEKORASYONDA YENİ TREND CAM TABLOLAR

Srd Concept

Çevremizde birçok yerde mutlaka görebileceğimiz bir ürün olan cam, dekorasyonda da çok sık kullanılır. Cam, belli bir silikat karışımının eritilip ani olarak soğutulmasıyla elde edilen...