DEKORASYONDA YENİ TREND CAM TABLOLAR

Çevremizde birçok yerde mutlaka görebileceğimiz bir ürün olan cam, dekorasyonda da çok sık kullanılır.

Cam, belli bir silikat karışımının eritilip ani olarak soğutulmasıyla elde edilen maddedir. Birçoğunun camın elle tutulur bir madde olmasından dolayı katı bir madde olarak tanımlasa da cam aslında aşırı soğumuş bir sıvıdır.

Çevremizde birçok yerde mutlaka görebileceğimiz bir ürün olan cam, dekorasyonda da çok sık kullanılır. İhtiyaç giderici özelliği yanı sıra cam dekorasyon evlerde, ofislerde, mağazalarda, alışveriş merkezlerinde ve daha birçok mekânda kullanılmaktadır.

Her ne kadar plastik türevlerinin sonsuz çeşit ve düşük maliyetleriyle çevremizi hızla sarması karşısında kullanım yoğunluğu eskiye göre nispeten daha az olsa da, cam dekorasyonda en çok kullandığımız malzemeler arasında yer alma özelliğini korumaya devam ediyor. Pencere ve kapılar ya da bir dizi dekoratif eşya gibi camın doğal kullanım alanlarından bahsetmiyoruz yalnızca. Cam teknolojisinin de gelişmesinin etkisiyle, bugün artık cam da hayatımızın her alanında karşımıza çıkabiliyor. Merdiven basamaklarından, masalara, duvarlardan sehpalara ve hatta zeminlere kadar ev ve iş yeri dekorasyonunun her alanında cam kullanımına rastlamak mümkün.

Dekorasyonda cam kullanımı, şeffaflık ve doğal ışığın kullanımı başta olmak üzere fonksiyonel, verimli ve estetik bir malzeme olması sebebiyle de mimarlar tarafından sıklıkla tercih edilen, mimariye yeni boyutlar kazandırmasının yanı sıra iddialı ve yenilikçi binalar tasarlanmasına da yardımcı oluyor.

Cam kullanımı,tasarımın ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir; dekorasyon  tasarlanırken, camlarda minimum yansımayla yüksek ışık geçirgenliği tercih edilerek nötr görüntüye ulaşılmaktadır. Özellikle ev ve ofis dekorasyonunda konforlu çalışma ortamları oluşturabilmek amacıyla, yaşam alanı renklerine uygun cam tablolar tercih edilerek farklı bir hava yaratabilir.

Peki ama neden cam tablolar? Bu sorunun cevabı çok basit;

Dekorasyon sektöründe yaşanan teknolojik gelişmelere rağmen, cam halen en sağlıklı ve çevre dostu malzeme olma özelliğini koruyor. Üstelik cam, bu özel unvanları tesadüfen kazanmış değil. Camın üstün özellikleri, yüzde yüz geri dönüştürülebilir olması, ürünlerle kesinlikle etkileşime girmemesi onu en sağlıklı dekorasyon malzemesi yapıyor.Camın  yansıma özelliği sayesinde aldığı ışık ile birleşerek üzerindeki renkleri ,parlak ve canlı olarak göstermektedir.Cam tablolarda görselin  arka yüzeyde olması ve bu yüzeyin koruyucu boya ile kapatılması görselin uzun yıllar solmadan aynı ilk günkü canlılığında kullanılmasını sağlamaktadır.Ayrıca camın ön yüzeyden istenildiği gibi silinip temizlenebilmesi diğer malzemeden yapılmış tablolara göre büyük avantaj sağlamaktadır.

Cam tablolar ev dekorasyonu başta olmak üzere pek çok dekorasyon alanında trend olmaya başlamıştır. Özellikle duvar dekorasyonunda çok şık bir alternatif olmasının yanı sıra, aynı kalınlıktaki diğer malzemelerden yapılmış tablolara göre çok daha yüksek bir dayanım sunan cam tablolar,estetik ve şık görünüm sağlayan bir seçenek olarak da dikkat çekiyor.

Ev dekorasyonu trendlerinde en üst sıraya yerleşecek olan  cam tablolar doğru kullanıldığında aslında hiç modası geçmeyecek harika dekoratif ürünler  olabilmekteler. Özellikle salon ve oturma odası dekorasyonuna çok yakışan, farklı renk seçenekleri ile mobilya ve halılarla büyük bir uyum gösteren cam tablolar, evinizin çok uzun yıllar bir parçası olabilir. Çok değil, bundan yirmi ya da otuz yıl önce sıradan bir insana cam tablolardan söz etmiş olsanız, büyük ihtimalle şaka yaptığınızı ya da fıkra anlatığınızı düşünürdü. Duvar konseptiyle taban tabana zıt gibi görünen cam tablolar, bugünse giderek artan bir sıklıkta karşımıza çıkıyor.

Cam sanatı aslında yüzyıllardır dekoratif olarak kullanılan bir sanat türü ve özellikle renkli ve işlemeli cam dekorlar evinizde tarihi ve sofistike bir sanatsal etki yaratabilirler. Kısaca cam dekorlar pencere ve kapıları süslemeleriyle meşhur olsalar da, bugün belirttiğimiz gibi teknolojinin gelişmesiyle zamanla  duvar  dekorasyonunun yapı taşları arasında yer almaya başlayacaktır.

Haberler

RSS

YAŞAM ALANLARINIZIN RENK UYUMU

Srd Concept

Dekorasyonda en çok önem verilmesi gereken konulardan birisi, renk uyumları... En güzel mobilyaları alıp; en trend aksesuarları kullansan bile renk uyumunu yakalamadığında tam bir fiyasko...

UV BASKI

Srd Concept

UV BASKI UV BASKI NEDİR? Ultraviole baskı tekniği olarak bilinen kısaca UV baskı olarak adlandırılan baskı çeşididir.  Güneş ışığı ve benzeri yoğunluktaki ışınlara karşı mukavemet...